آمار اختراعات ثبت شده در معاهده PCT

آمار اختراعات ثبت شده در معاهده همکاری ثبت اختراع PCT

 

آمار اختراعات ثبت شده در معاهده همکاری ثبت اختراع هر ساله توسط WIPO منتشر می شود. این آمار اطلاعات مفیدی در خصوص تعداد اختراعات ثبت شده و برترین متقاضیان ثبت در این معاهده را ارائه میکند.

در ابتدا به بررسی شرکت هایی که بیشتر تقاضا را داشته اند می پردازیم. شرکت ZTE در سال 2016 به تنهایی 4123 اختراع را در این معاهده ثبت نموده و جایگاه اول را در آمار ده شرکت برتر به خود اختصاص داده است. شرکت دوم در این لیست HUAWEI است که در سال 2016 تعداد 3692 تقاضای ثبت را به معاهده همکاری ثبت اختراع داده است. 

شرکت های بسیار معروف و بزرگی که اکثرا در زمینه های فناوری اطلاعات فعالیت می کننداز جمله QUALCOMM، MITSUBISHI، LG، HP، INTEL، BOE، SAMSUNG و SONY جزو ده شرکت برتر از نظر تعداد اختراعات ثبت شده در معاهده PCT می باشند.

ادامه ی مطلب آمار اختراعات ثبت شده در معاهده PCT . . .


مزایای معاهده PCT

مزایای معاهده همکاری ثبت اختراع

مزایای معاهده  PCT به چند بخش مختلف تقسیم می شود. در حال حاضر فقط به برخی از مزایای آن برای مخترعان اشاره می کنیم.

 

مزایای معاهده همکاری ثبت اختراع PCT برای مخترع:

- انتشار اختراع در پایگاه PCT:

انتشار مدارک ارائه شده به PCT پس از 18 ماه در پایگاه اطلاع رسانی Patent Scope از دیگر مزایای این معاهده برای مخترعان است. این امر باعث میشود مخترع بتواند به این پایگاه استناد کند. از سوی دیگر یک کپی از تمام این مدارک به دفاتر ثبت اختراعی که در ابتدای فایلینگ انتخاب شده است ارسال میشود.

 

- عدم امکان ثبت اختراع مشابه توسط دیگران:

از آنجا که در هنگام انتشار، نسخه ای از کلیه ی مدارک ثبت اختراع به دفاتر منتخب ارسال می شود، امکان ثبت اختراع با ادعاهای مشابه توسط افراد دیگر از بین میرود. این یکی از مهمترین مزایای معاهده همکاری ثبت اختراع PCT برای مخترعان می باشد.

ادامه ی مطلب مزایای معاهده همکاری ثبت اختراع ...


ثبت اختراع در ایران

فرایند ثبت اختراع در ایران

 

اداره ثبت اختراع ایران، امکان جستجو در اختراعات را فراهم آورده است که برای شروع می توان در این سایت راه حل های قبلی ارائه شده برای مشکل مورد نظر را بررسی کرد. چنانچه به راه حل مشابه ی برخورد کردید، جزئیات پرونده را دانلود و بررسی نمایید چرا که امکان دارد روش برطرف کردن مشکل با روش شما متفاوت باشد که در این صورت روش شما نیز قابل ثبت است.

زمانی که ایده ای به ذهن شخص میرسد، باید فرآیند ثبت اختراع را برای تبدیل ایده به دارایی فکری سپری نماید. پس از این که یک ایده برای برطرف کردن مشکلی در صنعت به ذهن شخص میرسد در اولین اقدام باید سابقه افشاء آن ایده را بررسی نماید. این بررسی به این معنا نیست که در سایت های تولید کننده محصول به دنبال کالای تولید شده بگردد. جستجو ابتدا باید از سایت های اداره ثبت اختراعات آغاز شود.


ادامه ی مطلب فرایند ثبت اختراع در ایران . . .


حق تقدم اختراع

حق تقدم اختراع


حق تقدم اختراع کنوانسیون پاریس به مخترعان اجازه می دهد ایده ای را که در یک کشور ثبت کرده اند، در کشور های دیگر نیز ثبت کنند و از تاریخ اولین اظهارنامه،حمایت شوند. این بدان معنا است که اگر مخترع 1 در کشور الف  و در تاریخ 1396/1/1 اختراع خود را اظهارنامه کرده باشد و مخترع 2 در کشور ب پس از این تاریخ همان اختراع را اظهارنامه کند، در صورتی که مخترع 1 در کشور ب نیز اظهارنامه ای را با ذکر تاریخ حق تقدم و شماره اظهارنامه مبدا کشور الف تسلیم کند، مخترع 2 امکان ثبت اختراع را از دست خواهد داد و اختراع مخترع 1 از تاریخ 1396/1/1 در کشور ب نیز حمایت خواهد شد.

اما مخترع 1 از تاریخ ثبت اظهارنامه ی خود در کشور الف، دوازده ماه زمان دارد تا اظهارنامه ی خود را به دیگر کشورهای عضو کنوانسیون پاریس تحویل دهد. اگر مخترع بخواهد به کشور سوم نیز اظهارنامه ای برای ثبت اختراع مشابه ارائه دهد، مهلت دوازده ماهه از همان اظهارنامه ی اول در کشور الف محاسبه میگردد. چنانچه مخترع نیاز به زمان بیشتری برای استفاده از حق تقدم داشته باشد، باید اختراع خود را در معاهده همکاری ثبت اختراع PCT ثبت کند که یکی از مزایای آن افزایش مهلت حق تقدم از دوازده ماه به سی ماه است.

همچنین در هنگام بررسی شرط جدید بودن ادعاهای اختراع در کشور ب، سوابق افشایی که قبل از تاریخ اظهارنامه کشور الف 1396/1/1 منتشر شده اند مورد بررسی قرار خواهند گرفت و چنانچه مقاله یا اختراعی پس از آن تاریخ منتشر شده باشد، سابقه ی افشا در نظر گرفته نخواهد شد.

 


ثبت جهانی اختراع

ثبت اختراع بین المللی

جهت حمایت بین المللی از اختراع بهترین گزینه برای مخترعان معاهده همکاری ثبت اختراع یا همان PCT می باشد.

چنانچه منظور از عبارت ثبت اختراع بین المللی این باشد که ایده پرداز اختراع خود را در یک دفتر ثبت کرده و در همه کشور های دنیا حمایت شود، باید بدانیم که چنین حمایتی وجود ندارد. طبق قوانین کشورها، حمایت قانونی از اختراعات محدود به مرز جغرافیایی هر کشور (territorial) می باشد. یعنی اگر شما اختراع خود را در آمریکا ثبت کرده باشید و شخصی در کشور ایران حق اختراع شما را نقض کند، شما بر اساس ثبت اختراع کشور آمریکا نمی توانید به مراجع حقوقی کشور ایران مراجعه کرده و بر علیه آن شخص اقامه دعوا کنید.

در این میان یک استثنا وجود دارد و آن دفتر ثبت اختراعات اروپا یا همان European Patent Office می باشد. اگر مخترعی اختراع خود را در دفتر EPO به ثبت برساند، آن اختراع در کلیه کشور های اروپایی عضو EPO به ثبت رسیده و قابل حمایت خواهد بود.

البته بر طبق معاهده پاریس، اگر بیش از 12 ماه از تاریخ اظهار نامه ی ثبت اختراع نگذشته باشد، می توانید بر اساس همان تاریخ حق تقدم در اداره ثبت اختراع کشور ایران برای ثبت اقدام نمایید. این مطلب در خصوص اختراعاتی که ابتدا در ایران ثبت شده باشند و پس از آن بخواهند در کشور آمریکا (یا هر کشور دیگر عضو معاهده پاریس ) ثبت شوند نیز صدق می کند.